De Stoffeerderij Jan Ziengs

Stoffering

Is uw bankstel of zijn uw stoelen beschadigd of zacht geworden?
Jan Ziengs van de Stoffeerderij regelt het allemaal!

Wilt u de oorspronkelijke uitstraling van uw meubelstuk behouden, of wilt u het juist een heel ander karakter geven?
U kunt alle kanten op met het uitgebreide assortiment van vele denkbare meubelbekledingsstoffen.
Stoffen zijn er in alle kleuren, dessins en patronen.

Kom eens langs en blader door de stalenboeken om ideeŽn op te doen.

De Stoffeerderij is gespecialiseerd in alle stofferingen, meubels voor thuis en/of kantoor, maar ook uw boot- en caravankussens worden bij de Stoffeerderij uitstekend nieuw gemaakt of alleen gestoffeerd.
Alles is mogelijk, van eenvoudig tot exclusief.

Jan Ziengs van de Stoffeerderij staat bekend om zijn vakwerk en hoe hij de stofferingen aflevert en dat alles voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Doordat Jan Ziengs van de Stoffeerderij alles in eigen beheer heeft, werkt hij niet alleen snel maar zorgt hij ook voor een goede aflevering van uw stoffering.

Wat is stofferen

Over stofferen in het kort: uw versleten meubel weer maken alsof het net uit de winkel komt.

Om dat te bereiken halt Jan Ziengs eerst alle oude stof van uw bank of stoel. Dan bekijkt hij hoe het binnenwerk (zoals bijvoorbeeld het schuim, de veren en alle houtverbindingen) eruit ziet. Wat niet goed is kan hij herstellen of vervangen. Als dat gedaan wordt het schuim afgedekt met tricot of een laagje dacron. Daarna gaat de nieuwe stof erover en de bank of stoel is klaar!

Het is makkelijk te beschrijven, maar in de praktijk gaat het natuurlijk niet zo eenvoudig. Vandaar dat (her)stofferen een stukje vakmanschap vereist!

Boot en caravan

Voor boot- en caravankussens geldt hetzelfde: het is altijd maatwerk. Zeker bij een boot kan je er nooit op vertrouwen dat een hoek haaks is of dat een zitplaats recht is. Bovendien hebben kussens soms schuine kanten.

Dus maakt Jan Ziengs voor elk kussen een mal van papier, zodat hij er zeker van is dat hij over de goede maten beschikt. Vaak is namelijk het oude schuim vervormd en de oude stof uitgerekt, gescheurd of verweerd. En nog even snel iets tussentijds opmeten is moeilijk, omdat de boot vaak ver weg ligt in een stalling of in het water.

Daarnaast vervangt Jan Ziengs, indien nodig, het schuim om zo het zit- en ligcomfort te verhogen. Ook uw bootkussens kunnen door Jan Ziengs vakkundig bekleed worden. Scheepskussens in model, met of zonder knieholte verdikking, met lendestuk of glad, eventueel met bies of knopen. De Stoffeerderij beschikt over diverse stalen die uitermate geschikt zijn voor bootkussens. De materialen zijn op kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid, lichtechtheid, kleuren en dessins geselecteerd voor de watersport. Tevens kan Jan Ziengs u goed informeren over de te gebruiken vulling die hij precies op maat kan maken.

Ook voor buitenkussens en loungekussens kunt u bij de Stoffeerderij terecht!