Vloeren

De Stoffeerderij Jan Ziengs levert een scala aan vloeren: waaronder tapijt, laminaat, vinyl, PVC-vloeren, maar ook vloer, schoon- en droogloopmatten.

Onze vloeren

Bekijk hier alle soorten vloeren die wij aanbieden

Tapijt

Bekleden van een trap

Vinyl

PVC-vloeren

Laminaatvloeren

Schoon/droogloopmatten

Voor alle vloeren neemt Jan Ziengs thuis bij u de juiste maat op en stoffeert zelf uw huis, een garantie voor topkwaliteit, zowel in product als service.

Tapijt

De Stoffeerderij levert tapijt in vele soorten. Momenteel zijn vooral warme tinten erg in.
Denkt u bijvoorbeeld eens aan de warme vanillekleuren of ervaar de warme uitstraling van de diverse natureltinten en aardetinten.
Tapijt voelt zacht aan de voeten en zoals eigenlijk ieder vloertype heeft ook tapijt zijn eigen karakter. Mensen die houden van warme voeten, veerkrachtig lopen, en natuurlijk de geluidsdempende eigenschappen, kiezen voor tapijt.

Tapijt is de meest behaaglijke vloerbedekking die er bestaat.
Ook met tapijt zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Tapijt is ook leverbaar als losse verhuisbare tapijttegels.

Een tapijt kan op nagenoeg iedere ondervloer worden aangebracht. Wel is het verstandig om een slechte ondervloer te egaliseren en om een ondertapijt toe te passen, omdat dit de levensduur van het tapijt verlengd en zo ook het plezier dat U zult ondervinden van het tapijt.

Bekleden van een trap

Tapijt is om een aantal redenen bij uitstek geschikt voor trappen. Tapijt dempt het geluid van het lopen op de trap. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Het stroeve oppervlak van tapijt maakt de kans op uitglijden kleiner en het gebruik van de trap dus veiliger. Voorwaarde is wel dat u kiest voor tapijt dat speciaal bestemd is voor trappen en dat de traptreden worden afgerond voordat ze worden bekleed. Door kleuren en dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren.

Vinyl

Een vinylvloer, zoals van Novilon, is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking, opgebouwd uit meerdere lagen: de onderlaag of rug, een beschermende glasvezellaag, de tekening en de toplaag.
De duurzaamheid van vinyl is afhankelijk van de dikte van de toplaag en de stevigheid van de onderstructuur. Een extra beschermlaag verhoogt de kras- en slijtvastheid.

Vinyl is in talloos veel kleuren en dessins te verkrijgen, zowel in imitaties van andere vloeren, gelijkend op tegels of parket.

Een vinylvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Wekelijks stofzuigen en regelmatig met een voor vinylvloeren bestemd schoonmaakmiddel dweilen volstaat.

PVC-vloeren

PVC vloeren hebben de uitstraling van een echte houten of stenen vloer, maar niet het intensieve onderhoud daarvan. Een PVC vloer is een makkelijk te onderhouden en sterke vloer, die op het gebied van vormgeving onbeperkte mogelijkheden biedt.
Deze vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en is te verkrijgen in alle soorten houtdesigns en tegels. Het is mogelijk om deze vloeren op een ondervloer van beton of hout te leggen.

Om een goed eindproduct af te leveren dient er vakkundig geëgaliseerd te worden voordat het PVC gelegd kan worden.

Laminaatvloeren

Laminaat heeft vele mogelijkheden. De verbeterde fototechnieken en productie technieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is. Knoesten, nerven en spijkergaten: het is er allemaal. Naast bijvoorbeeld een velling is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur. U kunt uw vloer iets persoonlijks meegeven door gebruik te maken van andere kleuren, decoratie tegels in allerlei kleuren, hoogglans (zowel in hout als marmer look), verlichting en sierlijnen in de print of d.m.v. rubber randen die waterdicht afsluiten.

Diverse kleuren zijn zowel licht als donker verkrijgbaar. De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken en kleurecht. Een laminaatvloer is echter niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het in aanraking komt met water.

Kliklaminaat is het populairst. Door een speciale verbinding die men heeft ontwikkeld klikken de planken als het ware in elkaar en is lijm niet meer nodig. Kliklaminaat is direct belastbaar, bij bepaalde merken verhuisbaar en een beschadigd deel kan in sommige gevallen zeer gemakkelijk vervangen worden. Het meest bekende is op het moment de uniclic sluiting ontwikkeld door Unilin (quickstep), die door een aantal merken onder licentie wordt gebruikt. De Stoffeerderij levert laminaat van de bekende merken Quickstep, Balterio en Meister.

Naast laminaat levert de Stoffeerderij desgewenst ook parket- en plankenvloeren.

Vloer, schoonloop- en droogloopmatten

Iedereen die bij een woning binnengaat brengt een hoeveelheid vuil en vocht aan de schoenen mee. Inloopvuil en vocht veroorzaken niet alleen extra slijtage aan uw totale vloerbedekking, of deze nu uit textiel, hout, kunststof of steen bestaat, maar zorgen ook voor extra schoonmaak en ongemak.

Diverse onderzoeken tonen aan dat zeker meer dan 50% van het vuil in een woning van buiten naar binnen wordt meegenomen. Een goede vloermat kan hiervan een groot gedeelte tegenhouden, indien de vloermat op de juiste plaatsen wordt gelegd en er is gekozen voor een kwalitatieve vloermat. Mede hierdoor wordt het onderhoud van uw vloer makkelijker. Vloermatten, schoonloop matten en droogloopmatten zijn in vele soorten en maten maar ook vele kleuren en kleurdesigns leverbaar.

Uw entree is het eerste contact met uw bezoeker en de eerste indruk is dan ook vaak de beste. Er zijn intensief werkende en flexibele loopschoonsystemen ontwikkeld om vuil en vocht vast te houden bij elke ingang. Het maakt van elk entree een representatief welkom en biedt de mogelijkheid deze op elke manier in te vullen. Kleuren, dessins, uitstraling en zelfs logo insnijdingen of bedrukkingen maken van de entree úw entree.